keskiviikko 7. marraskuuta 2012

jeejee sain taas kysymyksiä

Tällä kertaa Nelliltä, kiitos vain. Säännöt menee edelleen niin että kiitä ja linkitä se keltä sait haasteen (sen tein), vastaa edellisen laittamiin kysymyksiin, keksi omat kysymykset ja huido ne sitten eteenpäin viidelle alle kahdensadan lukijan blogille. (En kyllä muista menikö se tismalleen näin viimeksikin kun tämä mulla kiersi mutta kuitenkin.) Eli:

1. Milloin teit ensimmäisen blogisi?

Haha. Hah. Olin muistaakseni kuudennella luokalla, eli kaksitoista, kun ensimmäinen surkea blogiräpellykseni näki päivänvaloa. Sen jälkeen niitä on ollut lukuisat ja jälleen lukuisat määrät, sekosin itse laskuissa ehkä kahdenkymmenen jälkeen. Sellainen viitisenkymmentä olisi villi veikkaus tämänhetkiseksi blogisaldokseni, useimmat noista siis ovat olleet pystyssä parisen kuukautta kunnes olen saanut kriisin ja perustanut uuden. Luonnollisesti blogeja on usein ollut pystyssä muutama samaan aikaan.

Vastaavista blogeista kuin tämä nykyinen tämä on ehkä kolmas. Ensimmäinen blogi jossa näytin naamani ilmaantui varmaan ehkä joskus yläasteen aikana, Keijukompleksi oli se ensimmäinen edes jotenkuten feimi kuvablogini ja sitä pidin joskus yhdeksännellä luokalla, eli kaksi vuotta sitten. (Tulipa pitkä selitys yksinkertaisesta kysymyksestä...)

2. Lempibändi/-artisti?

No ei tällaisia saa kysyä! Lempibändi on varmaan ikuisuusrakkaus My Chemical Romance, vaikken sitä enää kuuntelekaan kuin ihan satunnaisesti (viime aikoina on kyllä tullut kuunneltua taas enemmän). Lempiartistiksi sanoisin Marina and the Diamondsin. Noiden lisäksi kuuntelen kaikkea satunnaista mikä lukee tuolla profiilissakin, eli muun muassa Florence + the Machinea, Panic! at the Discoa, Placeboa, Pariisin kevättä ja sen sellaista.

3. Lempiruoka?

Helpoin ja yksinkertaisin vastaus tässä kohtaa on varmaan kalapuikot. Kalapuikot kelpaa aina. Mielellään perunamuusin kanssa, kiitos. (Perunamuusi noin muutenkin ilahduttaa mua aina.) Niin ja sitten mozzarellasalaatti muun muassa on sellainen että jos joku joskus saa päähänsä kosia mua niin kannattaa ensin syöttää sitä mulle.

4. McDonald's vai Hesburger?

Mäkki.

5. Lempikirja(sarja)?

Siri Kolun Metsänpimeä. En tiedä mikä siinä on, olen lukenut sen niin monta kertaa että osaan sen pian ulkoa ja edelleen se vain on mun mielestä ihan loistava aina kun luen sen. Koska no, kirjallisuushistoria, juuri sellainen kieli jollaisella mä tahtoisin kirjoittaa, kaikki nerokkaat jutut ja Jenni, joka nyppi mandariineista kaiken valkoisen pois ja oli ainut kertojan tuntema henkilö joka osasi ottaa Dominon pakkausmuovia rapisuttamatta ja sitten sulattaa keksin suuhunsa hävittäen koko syömisen. Ja Maki. Ja kaikki. Ää.

Yhm joo. Metsänpimeän lisäksi tykkään aika monistakin kirjoista, Carlos Ruiz Zafónin kirjat esimerkiksi on aika nerokkaita. Ja yleisesti ottaen ranskalainen kirjallisuus on musta aika kivaa (Siilin eleganssi!). Jos joku kirjasarja pitää mainita, niin (sivuutan tässä nyt Potterit koska kaikki tietää muutenkin) Maggie Stiefvaterin Väristys-trilogia on hirveän kaunis, vaikka se onkin tosi teini ja hyväksikäyttää ihmissusi/ihminen-rakkaustarinallaan Twilight-buumia. Mutta Sam on ihana ihmissusipoika ja taittelee paperista lintuja kattoonsa ja näyttää "joko Beatlesin kadonneelta jäseneltä tai emolta". Että tykkään!

6. Kahvi, tee vai kaakao?

Voisin elää ilman kahvia ja kaakaota, joten tee. Mieluiten kuitenkin pidän kiinni rutineeistani juoda aamuisin ja iltaisin teetä ja siinä välissä kahvia, joten ne molemmat on aika kivoja. (Kaakao on hyvää myös, etenkin kun sen lämmittää ja laittaa jäätelöä sekaan.)

7. Mitä kieliä haluaisit osata puhua sujuvasti?

Englantia, ruotsia ja ranskaa. Etenkin ranskaa.

8. Missä maassa haluaisit käydä?

Ranskassa, näin jotenkin hirmu yllättäen. Sen lisäksi Lontoo ja New York olisi aika siistejä (joista kumpikaan ei ole kyllä maa), sekä Norja, Islanti, Irlanti ja Skotlanti houkuttelevat aika paljon.

9. Missä kaikissa maissa olet jo käynyt?

Ruotsissa, Virossa ja Espanjassa.

10. Jos saisit yhden yliluonnollisen kyvyn (ajatustenlukutaito, lentotaito, taito muuttua näkymättömäksi etc.), minkä haluaisit?

No ää. Hankala kysymys. Olisi se varmaan ihan siistiä osata lentää tai muuttua näkymättömäksi, ajatuksia en haluaisi lukea kun tulisi kuitenkin vaan paha mieli. Loppujen lopuksi ottaisin kuitenkin mieluummin ihan normaaleja taitoja ylimaallisen hyvinä, esim. musta olisi ihan jees osata kirjoittaa yliluonnollisen loistavasti.

11. Luettele muutama lempielokuvasi.

Mielelläni. (500) Days of Summer on niitä elokuvia, joita mun kanssa ei kannata katsoa jos ei tahdo kuunnella kun kerron vuorosanat etukäteen. Muistan sen aika pitkälti ulkoa mutta silti mulla on jonkinlainen pakkomielle katsoa se säännöllisin väliajoin ja hihitellä hölmösti. Sen lisäksi Little Miss Sunshine on joku loistavin, oi Dwayne. ♥ Never Let Me Go ja Cracks on aika mahtavia myös.


Miten musta tuntuu, että vastailin vähän tarpeettomankin pitkästi. Köh. Onnitteluni jos jaksoit lukea. Tässä nyt joka tapauksessa mun kysymykset (en kyllä varmasti keksi yhtä kivoja kuin viime kerralla...):

1. Jos saisit yhden toivomuksen, ilman että tarvitsisi ajatella mitään globaaleja ongelmia tyylillä maailmanrauha,  mikä se olisi?
2. Jos pääsisit yhden bändin/artistin keikalle, kenen keikalle menisit? (Kuvitellaan että kaikki mahdolliset muusikot on vielä elossa eikä mikään bändi koskaan ole hajonnut.)
3. Jos saisit tavata yhden henkilön, riippumatta siitä elääkö se yhä, kenet tapaisit?
4. Mitä haluaisit osata ihan superhyvin?
5. Olisitko mieluummin päivänsäde vai menninkäinen?
6. Mikä on ensimmäinen kirja, jonka muistat lukeneesi itse?
7. Jos saisit tietää kuolevasi viikon päästä, mitä kaikkea haluaisit ja yrittäisit saavuttaa sitä ennen?
8. Jos maailmanlopun tiedettäisiin tulevan varmasti kolmen päivän kuluttua, keitä haluaisit ehtiä tavata ennen sitä ja kenen luo menisit ensimmäiseksi?
9. Jatka lausetta en ole koskaan...
10. Kerro esikuvistasi.
11. Tee kymmenen kappaleen soittolista, joka kuvaa musiikkimakuasi.

Tulipas syvällistä settiä. Noihin saavat vastata ihanat Mandi (taas), kuja, Barna, Kettu (...taas, mutta eri blogilla!) ja öh. En keksi enää enempää. Anteeksi. Jos joku muukin noihin haluaa vastata niin en aio estää!

Laitan vielä loppuun piristykseksi kuvan siitä kuinka paitani heijastui toissapäivänä ikkunaan:


Nyt siellä on taas jo lunta.

4 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta! Saanpa näin nykyisin kovin kuolleeseen Kaiherrukseenkin jotain elämää. :>

    VastaaPoista
  2. Varastan kysymyksesi vaikken saanutkaan haastetta:D Kysymykset on kivoi

    VastaaPoista