lauantai 7. heinäkuuta 2012

niitä vastauksia

Eli vihdoin! Kuvat nyt on vähän mitä on, olen ottanut suunnilleen jokaiseen kohtaan useamman vaihtoehdon enkä silti ole tyytyväinen melkein mihinkään. No mutta kuitenkin.

Valokuva lempipaikasta/-asiasta kotonasi?

Koska sänky on kiva paikka. Hengailen kotona enimmäkseen huoneessani, joten sanoisin sen lempipaikakseni ja nappasin kuvan paikasta joka kuvaushetkellä oli vähiten sotkuinen, heh.

Minkälaisia tunteita joulunaika herättää sinussa?

Melkoinen kysymys. Ennen joulua stressaan joululahjoista luvattoman paljon, koska jotenkin alan hankkimaan niitä aina ihan liian myöhään ja sitten olen stressaantunut sinne jouluaattoon asti. Jouluaattona kuitenkin yleensä aina hirmu kivaa.

Mainitse pari (2-5) biisiä, joista tulet hyvälle tuulelle.

Apua, juuri nyt en osaa ajatella mitään muuta kuin Marina and the Diamondsia koska mulla on joku epämääräinen sen fanityttöilykausi meneillään eli no, Primadonna nyt ainakin, sitten Foster the Peoplen Pumped Up Kicks (tähän olisin voinut pistää melkein minkä tahansa Foster the Peoplen kappaleen mutta tykkään tuosta kuitenkin ehkä kaikista eniten), fun.in We Are Young koska se nyt vain on ihan mielettömän mieletön ja aaa, sekä viimeiseksi vielä Mewin The Zookeeper's Boy vaikkei se nyt välttämättä ole ihan maailman hyväntuulisin kappale mutta sekin on niin mieletön että tulee väkisinkin sellaiselle tuulelle jonka voi ehkä luokitella hyväksi.

Lempikirjasi ja -kirjailijasi?

Lempikirjani on Siri Kolun Metsänpimeä ja lempikirjailijoiksi voisi varmaan luokitella ainakin Carlos Ruiz Zafónin, Seita Parkkolan ja Eoin Colferin, koska ne tuli ensimmäiseksi kirjahyllyäni silmäilemällä mieleen.

Jaffa vai kokis?

Oon juonut kokista koko pienen ikäni, joten varmaan se sitten.

Valokuva lähimmästä pöytätasosta.

Tuo on tässä suoraan mun takana kun olen tietokoneella, se on hylly jossa on kaikki mun levyt ja DVD:t sekä pelottava kasa koulukirjoja ja muuta vastaavaa.

Valokuva vaatekaapista.

Otin kysymyksen erittäin kirjaimellisesti, anteeksi jos se olisi pitänyt tulkita jotenkin toisin. Mutta tuolta se näyttää.

Mikä on sun lempisatu ja miksi?

Musta tuntuu että mulla olisi tähän joku absoluuttinen vastaus mutta en millään keksi sitä juuri nyt. Jos Peter Pan lasketaan saduksi niin se.

mitä just nyt kuuluu?

Ihan hyvää varmaan, väsyttää vähän mutta oma vikani kun sain päähäni tehdä tämän merkinnän kokonaan keskellä yötä.

mitkä on sun top viis kesätekemiset?

1. Veneily
2. Matkustelu (ulkomaille tai kotimaassa, miten vaan)
3. Ystävien näkeminen
4. ...Ja niiden valokuvaaminen. Valokuvaaminen ihan muutenkin
5. En tiedä, varmaan joku yleinen hengailu, pyöräily ja vapaa-ajan fiilistely

Mä haluan tietää miltä sun aamusi ja iltasi näyttää. Aika laaja aihe, mutta saat valita mitä kuvaat, jotai kuitenkin mikä liittyy sun aamuusi ja toinen, joka liittyy iltaasi. :---3

Koska ennen kello kahta iltapäivällä lasketaan ehdottomasti aamuksi, niin tänään aamuni näytti tältä:
Pockets full of stones ja silleen. Oltiin saaressa ja leipäkivien heittely on kivaa, vaikken olekaan mitenkään erityisen hyvä siinä. Kyllä ne yleensä ainakin kerran pomppaa!

Illan kuvaaminen oli astetta vaikeampaa joten tein tosi epämääräisen sekoituskuvan:
Mun illat kun ei näytä yleensä oikein miltään.

Valokuva lempparikengistä 

En ole noita kyllä vielä ollenkaan käyttänyt kun on niin kuuma, mutta ainakin ne on tällä hetkellä näteimmät kengät mitä omistan.

...ja lempparikorusta.

Käytän ihan hirveän harvoin koruja, mutta tässä kaksi lempikaulakorua:
Ensimmäinen koska Peter Pan (siinä tosiaan lukee I do believe in fairies) ja toinen koska protu on hieno asia.

Ehkä myös valokuva asiasta, joka viimeks sai sut hymyilemään.

Tämän skippaan, koska en osaa valokuvata asioita jotka saavat mut hymyilemään. Ne ei yleensä ole sellaisia asioita jotka voisi laittaa kuvaan.

Mikä susta tulee Isona?

No ei ainakaan Isoa. Enkä tiedä tuleeko paljon muutakaan. Valokuvaaminen ja videokuvaaminen kiinnostavat, olisi hienoa kuvata esimerkiksi musiikkivideoita ja levynkansia, vaikka se nyt onkin vähän suuruudenhullu toive. Ei sillä, etteivätkö muutkin tulevaisuudensuunnitelmani olisi suuruudenhulluja, koska enimmäkseen tahtoisin vain kirjoittaa eikä kovin moni elätä itseään mitään romaaneja rustaamalla.

Kuva lempipaikastasi.

Tähän tulisi sama kuva kuin aivan ensimmäiseen, koska jos lempipaikkaa pitäisi valita niin mukavimmillani olen kotona omassa huoneessani ja ehkä nimenomaan sängyssäni (nukkuminen on kivaa). Toisaalta aika moni paikka on mulle lempipaikka ja tässä voisi olla kuva myös esimerkiksi meidän veneestä merellä tai vaikkapa elokuvateatterista. Sitten voisin luokitella lempipaikakseni myös Helsingin tai jonkun toisen kaupungin ja sitten on toki vielä jäljellä ne kaikki paikat joissa en ole vielä edes käynyt! Oi Ranska ja Englanti, Norja, Islanti ja niiden perään koko maailma. En ole vielä nähnyt läheskään tarpeeksi voidakseni sanoa missä on mun lempipaikka, saati sitten kuvata sen.

Kuva sun lempikukasta!

Mulla ei varsinaisesti ole lempikukkaa, mutta esimerkiksi nämä ovat nättejä:
Ja särkyneetsydämet!

Kuva sun tai jonkun muun hymystä.

Mulla ei ole ketään kenen hymyä kuvata ja itsestään on hirmu vaikea ottaa hymykuvaa mutta
näytän tuolta kun hymyilen silloin kun käsketään.

Mikä fantasiaolento olisit?

Apua. Varmaan merenneito tai joku sellainen, olisi kivaa uiskennella kalojen kanssa päivät pitkät.

Mitä pelastaisit jos sun kodissas ois tulipalo?

Molemmat tietokoneet, eli tämän jonka perin väliaikaiseen käyttöön isoveljeltäni sekä tuon omani joka on rikki, koska kummassakin on aika tärkeitä tiedostoja joita en mielelläni menettäisi (voisi ehkä harkita muistitikun aktiivisempaa käyttöä, sellainen olisi helpompi pelastaa...), sitten myös puhelimeni ja tärkeimpiä vihkoja ehkä. Ja kameran. Jos olisi aikaa niin saisin varmaan melkoisen pinon pelastettavaa tavaraa kasaan, mutta pahimmassa hätätilassa mukaan lähtisi varmaan vain tuo puhelin ja ehkä kamera.

Kiitoksia hurjasti kaikille, jotka tämän postauksen tekoon osallistuivat kysymyksiä lähettämällä!

8 kommenttia:

 1. Unohdin kysyä että mistä sun ihana profiiliteksti ("heitän laukkuni jokeen ja pyörteet oikenevat") on? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Scandinavian Music Groupin Takarivin pojille -nimisestä kappaleesta. (:

   Poista
 2. En tiennytkään, että vallan protu olet. ;) Tervehdykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vallan olen kyllä, en tosin kovinkaan aktiivinen, leiri on kuitenkin tullut käytyä. :D

   Poista
 3. tacktack! :--) noi on tommosia superhipsterkuvia. mut joo siis niiden tekemiseen tarvii ihan vaan picasan, ja tota noin osaankohan edes selittää tätä!

  tarviit ensin tosiaan tuon picasan. ja sit myös kuvan, jolle haluat tehä tuon efektin, tietysti. tarvit myös tekstuurin, jonka lisäät sit tuon kuvan päälle. http://webdesign.yorgonestoridis.com/wp-content/gallery/grunge-textures/texture-5a.jpg esim tuollanen käy oikeen loistokkaasti! googlesta löytyy sit lisää.
  sitten tosiaan niin valitset tän kuvan minkä haluat muokata, lisäät efektin "polaroid-kamera" joka löytyy siitä muokkausvalikosta ja väännät sen suoraks ja rajaat sillain että niitä harmaita reunoja ei näy sieltä. seuraavaks valitset tän polaroid-kuvan ja sen tekstuurin, ja luot näistä kahesta kollaasin, ja laitat sen päällekkäisyys-jutun asetuksista ja mmm "sivumuodoksi" 998x1189 että se näkyy siinä polaroid-muodossa :--) ja lopuks tietysti että luo kollaasi!

  siinä se oli kaikessa sekavuudessaan, toivottavasti oli apua :--D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ainii ja tosiaan täytyy olla uusin versio picasasta koska vanhassa ei muistaakseni ees ollu tota polaroid-juttua!

   Poista
  2. Okei, kiitoksia hurjasti kun jaksoit tuon selittää! Mietinkin että jotenkin tuohon tapaan se luultavasti toimii, mutta kun yhdelläkään niistä neljästä kuvanmuokkausohjelmasta joita olen kokeillut ja joilla yleensä muokkaan ei ole polaroid-efektiä niin mietin että millä se sitten onnistuu. :D Kiitos paljon!

   Poista